Printability of Bamboo Jersey Fabrics in Thermal Transfer Printing System - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Thermal transfer printing system, which works transferred onto textile fabric by heat of the image formed in the film material surface, isa printing system used in textile industry. The exactly transferring onto the textile fabric of the image on the film material and the remainstable of the transferred image after the use and washing conditions are an important indication for a quality print. In this study, firstly itwas determined the physical properties of the bamboo jersey fabrics. Then, it was transferred of the image in the thermal printing systemon the fabrics at 3 different temperatures. And then it was performed the washing process of fabrics before and after printing and measuredthe values of L*a*b*, the gloss and the light resistance of the printed fabrics. From the obtained data, the printability of the bamboo jerseyfabrics in the thermal printing system and the resistance of the print after the standard washing were determined.

Film malzeme yüzeyinde oluşturulan görüntünün, ısı yoluyla tekstil kumaşları üzerine aktarılması yöntemiyle çalışan Termal Transfer Baskı Sistemi Tekstil sektöründe de kullanılan bir baskı sistemidir. Film malzeme üzerindeki görüntünün kumaş üzerine tam olarak aktarılması ve aktarılan bu görüntünün kullanım şartlarına ve yıkama süreçleri sonrasında stabil kalması kaliteli bir baskının önemli göstergeleridir. Çalışmada ilk olarak bambu süprem örme kumaşların fiziksel özelliklerinin belirlenmiş ve sonra kumaşlar üzerine 3 farklı sıcaklıkta termal baskı sisteminde görüntünün aktarılmıştır. Baskıdan önce ve sonra kumaşların yıkama işleminin gerçekleştirilmesi ve kumaşlara basılmış renklerinin L*a*b*, gloss ve ışığa karşı direnç değerlerinin belirlenmesi olmak üzere dört aşamalı olarak gerçekleştirilmiştir. Elde edilen verilerden, bambu süprem örme kumaşların termal baskı sistemindeki basılabilirlikleri ve baskının standart yıkanma sonrasındaki dayanımları belirlenmiştir.
Bambu Süprem Örme Kumaşların Termal Transfer Baskı Sistemindeki Basılabilirliği
Keywords: Kimya, Uygulamalı; Kimya, Tıbbi; Kimya, Organik; Çevre Bilimleri; Matematik; Fizik, Matematik; Mühendislik, Kimya; Mühendislik, Elektrik ve Elektronik; Endüstri Mühendisliği; Mühendislik, Makine; Malzeme Bilimleri, Biyomalzemeler