Reconsidering securitization in the age of social media : a case study on health securitization during covid-19 pandemic in the United Kingdom - Eryiğit, Azade Safiye (My University, 2021)
Sosyal medya günlük hayata entegrasyonunu güçlendirdikçe toplumlar da düşünme ve harekete geçme biçimlerini bu platformlara adapte ettiler. Devletlere karşı yahut devletin dikkatini çekmek adına birçok sosyal hareket, sosyal medya üzerinden örgütlenerek güçlendi ve etki yarattı. Tam bu noktada, bu tez sosyal medyanın halka bahşettiği bu gücü güvenlikleştirme teorisi ve iletişim teorileriyle paralel okuyarak halkın güvenlikleştirme sürecine dahil olmasını data analizi örnekliğinde tartışmaktadır. Bu tezde, (1) sosyal medya platformlarının halka güvenlikleştirme gücünü, yani güvenlik meselelerini belirleme ve daha fazla koruma sağlamaları için hükümete baskı kurmalarını sağladığı, ayrıca (2) güvenlikleştirme sürecindeki teorileştirilmiş rollerin eskiden olduğu gibi açık bir şekilde belirlenemeyeceği, fakat (3) güvenlikleştirme dilinin de devlet elitinin kullandığı kemikleşmiş güvenlikleştirme söylevlerinden farklı özellikler barındıracağı savunulmaktadır. Bu çalışma sunduğu teorik tartışmaları Birleşik Krallık’ın pandemi başındaki sağlık politikalarına dair bir data analizi ile inceleyerek, Twitter üzerinden “halkın güvenlikleştirmesini” vaka ile inceler ve destekler. Güvenlik kavramı devletle ilişkilendirilen bir konsept olması sebebiyle güvenlikleştirme örnekleri de bu zamana kadar devletler ve kurumlar üzerinden sunuldu. Bu tez hayatımıza derinden angaje olmuş sosyal platformların, güvenlik meselelerine etkisini “halkın” dâhil olması ve belirleme gücü üzerinden tartışması yönüyle literatürdeki diğer örneklerden kendisini ayırır.

As social media deepened its integration to the daily life, societies adapted the way they act and think in accordance with these platforms. Social movements against the states or to have state’s attention, spread and created impacts with the help of social media. At this point, this thesis discusses this power that social media grants to the public in parallel to the theory of securitization and public’s engagement to the process of securitization with a case study by presenting data analysis. In this thesis I hypothesize that (1) with the help of social media platforms people have more impact on setting security agendas and pressure governments to implement measures to provide protection therefore, (2) the roles in the process of securitization cannot be clearly detected as it was before. However, (3) the securitizing discourse is different in comparison to the rooted discourse of state elite while securitizing an issue. This study supports these hypotheses with a case study analyzing the Twitter data investigating the United Kingdom’s Covid-19 pandemic policies at the beginning. So far, the concept of security was associated mostly with the state, therefore the securitizing actor was generally institutionalized. This thesis contributes to the literature by discussing the impact of these recently emerged and deeply engaged platforms with consideration of the public as a securitizing actor determining the security matters when state was not found sufficient.
Keywords: Copenhagen School; COVID-19 Pandemic, 2020-; COVID-19 Salgını, 2020-; Covid-19; England; Güvenlik; güvenlikleştirme; health policies; İngiltere; Kopenhag okulu security; sağlık politikaları; securitization; Security; Social media; Sosyal medya; Twitter