Sabahattin Eyüboğlu'nun şiir görüşü - (:unkn) unknown (Marmara Türkiyat Araştırmaları Dergisi, 2014)
Sabahattin Eyuboğlu 1930’lu yıllardan başlayarak sanat, edebiyat, kültür hakkında çeşitli denemeler yayımlamıştır. Denemelerinde edebiyata ve özellikle de şiire özel bir önem vermiştir. Neo-klâsik şiir, sembolist şiir ve Garip şiiri Eyuboğlu’nun denemelerinde üzerinde en çok durduğu şiir anlayışlarıdır. Sadece belli şiir anlayışlarına değil şiirde içerik, biçim, teknik, yenilik, geleneksellik gibi pek çok konuya da değinen yazarın denemeleri Türk şiirinin bilhassa 30’lu ve 40’lı yıllarının anlaşılmasına yardımcı olacak özellikler taşır.
Keywords: Sabahattin Eyuboğlu, deneme, Türk şiiri, yenilik, biçim