İŞVEREN MARKASI ALGISI İLE ÖRGÜTSEL SESSİZLİKARASINDAKİ İLİŞKİDE ÖRGÜTSEL VATANDAŞLIKDAVRANIŞININ ROLÜ - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Bu çalışmanın amacı işveren markası algısının örgütsel sessizlik davranışlarıüzerinde etkisinde örgütsel vatandaşlık davranışının rolünün araştırılmasıdır.Çalışanların işveren markası algılarının sessizlik davranışlarını etkileyipetkilemediği ve bu iki değişken arasındaki ilişkide örgütsel vatandaşlık davranışınınnasıl bir rol üstlendiğinin tespiti hedeflenmiştir. Ek olarak çalışanların demografiközelliklerine göre farklılıklar olup olmadığı da araştırılmıştır. Araştırmaçerçevesinde bir kamu bankasının 16 şubesinde 140 çalışandan anket yoluyla eldeedilen veriler SPSS programı ile analiz edilmiştir. Araştırma sonunca göreçalışanların işveren markası algısı, örgütsel sessizlik ve örgütsel vatandaşlıkdavranışları yüksek çıkmıştır. Ayrıca, işveren markası algısı ile örgütsel sessizlikilişkisinde örgütsel vatandaşlık davranışının kısmen düzenleyici rolü tespitedilmiştir.

The aim of this study is to investigate the role of organizational citizenship behavior in the effect of employer brand perception on organizational silence behaviors. It is aimed to determine whether employees' employer brand perceptions affect silence behaviors and whether organizational citizenship behavior plays a role in the relationship between these two variables. In addition, it was investigated whether there is a difference according to demographic characteristics of the employees. Within the scope of the research, the data obtained through questionnaires to 140 employees in 16 branches of a public bank were analyzed with SPSS program. At the end of the study, employees' perception of employer brand, organizational silence and organizational citizenship behaviors were high. Within the scope of the aim of the study, the role of employer brand perception on organizational silence was partially moderated by organizational citizenship behavior
THE ROLE OF ORGANIZATIONAL CITIZENSHIP BEHAVIOR BETWEEN EMPLOYER BRAND PERCEPTION AND ORGANIZATIONAL SILENCE