1973 Arap-İsrail savaşının Suriye basınına yansıması: El-Ba’as gazetesi örneği - Yenigün, Atilla (My University, 2010)
1973 ARAP-İSRAİL SAVAŞININ SURİYE BASININA YANSIMASI: EL-BA‘AS GAZETESİ ÖRNEĞİ ÖZET Bu tez, Araplar ile İsrail arasında 6 Ekim 1973 tarihinde meydana gelmiş olan savaşın gelişimini ve yankılarını el-Ba‘as Gazetesine göre incelemektedir. Aynı zamanda gazeteden okuduğumuz savaş, konuyu incelemiş yetkin uluslararası kaynaklarla da karşılaştırılmaktadır. Varılan sonuç; 1973 Savaşı’nda, Arap tarafının savaşın dolaylı sonuçlarından faydalanmış ve cephede savaşın ilk günlerinde önemli başarılar elde etmiş olmalarına rağmen, ABD’nin önemli desteğini arkasına almış olan İsrail’in, Arap tarafını 67 sınırlarının da gerisine itmiş olması ve gazetenin, savaşın nihayetine varmakta olduğu günlerde gerçekleşmeye başlayan cephesel başarısızlığı başarıyla örtüp, ciddi bir propaganda aracı olmayı başarıyla gerçekleştirdiğidir.

In this study, the war which had been broken out between Arabs and Israel was examined. At the same time the war which we read from the newspaper Baath, was compared with international resources which researched over the same subject. The conclusion we reached; in the 1973 war, is although Arab side benefited indirect results of the 1973 war and at the prelude of the war they achieved some achievements that made the war really hard for Israel which was backed up by the USA, repulse Arab side behind the 1967 lines and the newspaper Baath which realized to be useful propaganda tool, achieved to cover up the failures of both front successfully at the last days of the war.
Keywords: Basın_savaşlar; Gazeteler; Ortadoğu_Siyaset ve Yönetim; Süreli Yayınlar