Avrupa Birliği devletlerinin ABD-İran uyuşmazlığına yönelik politikalarının karşılaştırılması - Alizade, Elşat (My University, 2021)
Bu tezin konusu AB devletlerinin ABD-İran uyuşmazlığına yönelik politikalarının hem pratik hemde teorik veriler işığında karşılaştırılmasıdır.

The Subject of this thesis is the comparison Of the policies of the EU states towards the US-İran confilict in the light of both theory and practical data.
Keywords: Avrupa Birliği; BMGK; European Union; International relations; JCPOA; JCPOA EU; NATO; NPT; Political science; Siyasal bilim; Uluslararası ilişkiler; US