Ölçme ve enstrümantasyon dersi laboratuvarının labview programı kullanılarak sanal ortamda gerçekleştirilmesi - Kasapbaşı, Mustafa Cem (My University, 2001)
ÖLÇME VE ENSTRÜMANTASYON DERSİ LABORATUVARININ LABVIEW KULLANILARAK SANAL ORTAMDA GERÇEKLEŞTİRİLMESİ LabVIEW'in programlamaya getirdiği yeni boyutla, artık bilim adamları ve mühendisler sadece problemlerine odaklanarak çok daha hızlı ve efektif bir şekilde çözmektedirler. Bu amaçla yapılan tez çalışmasında LabVIEW genel olarak tanıtılmış ve LabVIEW'le birlikte kullanılan birçok standart nesne üzerinde durulmuştur. Bu nesneler için bir çok örnek üretilmiştir. Transdüser ve algılayıcılar için yapılan simülasyonlardan önce gerekli teorik bilgi bölüm II de verilmiştir. Tüm transdüserler kullanılmamıştır sadece Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi Bölümü Ölçme ve Enstrümantasyon dersi Laboratuvarmda kullanılan enstrümanlar seçilmiştir. LabVIEW ile yapılan simülasyonlarla Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektronik ve Bilgisayar bölümünde okutulan Ölçme ve Enstrümantasyon dersine eğitim amaçlı araç geliştirmek için kullanılmıştır. Yapılan simülasyonlarda matematiksel ifade ve formüller kullanılmıştır. Bu formüllerin büyük bir kısmı değişik kaynaklardan elde edilmiştir. Bu denklemler çoğunlukla, çok dereceli tek değişkenli polinom tipindedir. Geri kalan tüm formüller eğri uydurma yöntemi ile elde edilmiştir.

REALIZING THE LABORATORY OF MEASUREMENT AND INSTRUMENTATION COURSE IN VIRTUAL ENVIRONMENT USING LABVIEW SOFTWARE With the help of LabVIEW that brings a new dimension to programming. Scientists and engineers focus on only their problem and easily, quickly and effectively solve it. LabVIEW was generally introduced and many common LabVIEW components are also made familiar in this study. Many examples of those components has been made. The required prior background knowledge about the transducers and sensors has also been given before in chapter II their simulations. All transducers were not introduced and used in simulation except the ones, which are at Measurement and Instrumentation Laboratory of Marmara University Technical Education Faculty. The purpose of making the simulation made with LabVIEW is to build up educational tool for Measurement and Instrumentation lesson, which is given at Marmara University Technical Education Faculty Electronics and Computer Teaching Department. In the simulations mathematical expression and formulas were used. Majority of these formulas are attained from different sources. The equations were mostly multi- degree one variable polynomial type. The rest of the formulas are attained by the curve fitting methods using the experimental results
Keywords: Bilgisayarlı Kontrol; Labview; Simülasyon