Performance analysıs of push and pull strategıes ın hybrıd manufacturıng/ remanufacturıng systems - Çorum, Adnan (My University, 2013)
BİRLEŞİK İMALAT/ YENİDEN İMALAT SİSTEMLERİNDE İTME VE ÇEKME STRATEJİLERİNİN PERFORMANS ANALİZİ Bu çalışmada hem imalat hem yeniden imalat yapma imkânı olan birleşik üretim sistemi ele alındı. Literatürde önceden tanımlanmış olan iki farklı birleşik sistem, İtme ve Çekme, stok tutma maliyeti ve imalat ve yeniden imalat varyans değerlerine dayanarak karşılaştırıldı. Bu rastgele talep/ geri dönüş hızına ve imalat/ yeniden imalat süresine sahip sistemleri karşılaştırmak için bir benzetim modeli kuruldu ve çalıştırıldı. Birleşik sistemler kendi arasında karşılaştırıldı ve ayrıca bu sistemler yeniden imalat içermeyen geleneksel üretim sistemi ile de karşılaştırıldı. Her sistem için değişik talep/ geri dönüş hızı ve imalat/ yeniden imalat değişkenlerine ve çeşitli maliyet parametrelerine bağlı olarak birçok farklı senaryo ele alındı. Performans kriterleri stok tutma maliyeti ve imalat/ yeniden imalat sipariş varyansları oldu.

BİRLEŞİK İMALAT/ YENİDEN İMALAT SİSTEMLERİNDE İTME VE ÇEKME STRATEJİLERİNİN PERFORMANS ANALİZİ Bu çalışmada hem imalat hem yeniden imalat yapma imkânı olan birleşik üretim sistemi ele alındı. Literatürde önceden tanımlanmış olan iki farklı birleşik sistem, İtme ve Çekme, stok tutma maliyeti ve imalat ve yeniden imalat varyans değerlerine dayanarak karşılaştırıldı. Bu rastgele talep/ geri dönüş hızına ve imalat/ yeniden imalat süresine sahip sistemleri karşılaştırmak için bir benzetim modeli kuruldu ve çalıştırıldı. Birleşik sistemler kendi arasında karşılaştırıldı ve ayrıca bu sistemler yeniden imalat içermeyen geleneksel üretim sistemi ile de karşılaştırıldı. Her sistem için değişik talep/ geri dönüş hızı ve imalat/ yeniden imalat değişkenlerine ve çeşitli maliyet parametrelerine bağlı olarak birçok farklı senaryo ele alındı. Performans kriterleri stok tutma maliyeti ve imalat/ yeniden imalat sipariş varyansları oldu.
Keywords: İmalat; Mühendislik Yönetimi; Performans Analizi