İsrail propagandasında kültürel kimlik inşası : İsrail'in sosyal medyada ürettiği Arapça içeriklerin analizi - Khandaqji, Amneh (My University, 2022)
Bu araştırmanın amacı, İsrail'in sosyal medya sayfalarındaki dijital içeriğini ve medyayı kültürel kimliğini oluşturmak için nasıl kullandığını anlamak ve analiz etmektir. Siyonist işgal medya propagandasına büyük ilgi gösterdi ve İsrail devletinin Filistin topraklarında ilan edilmesinden bu yana işgal, kolonyal planının bir parçası olarak medyaya ve Siyonist anlatısına destek verdi, Öte yandan, Filistinlinin ötekileştirilmesi ve anlatısı. Bu araştırma sayesinde Filistin'e Siyonist göçün tarihini, kültürel kimliklerinin nasıl oluştuğunu ve Filistinli Arapları sahada güçlenmek için nasıl kullandıklarını öğreneceğiz. Tez, İsrail medyasının hareket mekanizmasını açıklığa kavuşturmayı ve halkı İsrail anlatısına ve toprağa hakkı olduğuna, medya propaganda yöntemlerinin gerçekleri tahrif etmek ve kültürel bir kimlik oluşturmak için nasıl kullanıldığına ikna etmek için sosyal medya sitelerini kullanmayı amaçlamaktadır. Filistin kökenli ve Hasbra nın bilgi aktarımında nasıl bir rol oynadığı. Bu tez aynı zamanda İsrail medyasının Filistinlilere yönelik sosyal medya platformlarındaki söylemini ve bunların Filistinliler üzerindeki etkisini anlamayı ve analiz etmeyi amaçlamaktadır. İsrail'in kültürel söylemini Filistin ve Arap düzeyinde inceleyen ve analiz eden çok sayıda çalışma olmadığı için araştırmanın önemi, İsrail medyasının sosyal medyadaki söylemini incelemek ve anlamaya çalışmaktır. Bu çalışma, Filistin medyasının Siyonist propagandanın işleyiş mekanizmasını daha fazla anlamasına ve bilimsel bir şekilde karşı koymaya çalışmasına yardımcı olacaktır. . Bu çalışmada analitik yaklaşım, işgalin dijital medyada kullandığı söylem ve sembolleri anlamak ve aynı zamanda Filistinli ve Arap izleyicilere yönelik İsrail söylemini analiz etmek amacıyla kullanılacaktır. İsrail Arapça Konuşuyor sayfası, Avichay Adraee sayfası ve diğer Facebook sayfaları ve Twitter gibi İsrail sayfalarından örnekler alacağız.

The purpose of this research is to understand and analyze the Israeli occupation digital content on its social media pages, and how it has used the media to form its cultural identity. The Zionist occupation has paid huge attention to media propaganda, and since the declaration of the Israeli state on the lands of Palestine, the occupation has relied on the media as part of its colonial plan and support for its Zionist narrative, On the other hand, the marginalization of the Palestinian and its narrative. Through this research, we will learn about the history of the Zionist immigration to Palestine, how the occupation’s cultural identity was formed, and how they used the Palestinian Arabs to strengthen themselves on the ground. The thesis aims to clarify the mechanism of action of the Israeli media and employ social media sites to convince the public of the Israeli narrative and its entitlement to the land, how media propaganda methods and media framing have been used to falsify facts and form a cultural identity that is of Palestinian origin and how Hasbara plays a role in passing information. This thesis also aims to understand and analyze the Israeli media framing speech on social media platforms directed at Palestinians and their impact on the Palestinian. The importance of the research lies in studying the Israeli media speech on social media and trying to understand it, as there are not many studies that study and analyze the Israeli cultural speech on Palestinian and Arab levels. This study will help the Palestinian media in understanding the mechanism of Zionist propaganda work more and trying to confront it in a scientific way... The analytical approach will be used in this study to understand the speech and symbols used by the occupation in the digital media, and at the same time to analyze the Israeli speech directed at the Palestinian and Arab audiences. We will take examples of Israeli platforms such as the Israel Speaks Arabic page, the Kan arb page, on shaikh Jarrah events from April 2021 to July 2021.
Keywords: Arab-Israeli conflict; Arap-İsrail çatışması; Facebook; Filistin İsrail Çatışması; Hasbara; Israel; Israel speaks Arabic; İsrail; Jewish-Arab relations; Kan arb; Kültür Propagandası; Makan; Media; Medya; Palestinian-Israeli Conflict; Propaganda; Sheikh jarrah; Social Media; Social platforms; Sosyal media; Sosyal platformlar; Twitter; Yahudi-Arap ilişkileri