Türkiye finansal raporlama standartları ile Amerikan genel kabul görmüş muhasebe ilkelerinin karşılaştırılması ve bir uygulama - Eren, Beliz (My University, 2022)
Türkiye Finansal Raporlama Standartları (“TFRS”) ile Amerikan Genel Kabul Görmüş Muhasebe İlkeleri (US GAAP) karşılaştırılarak arasındaki farklılıkların belirlenmesi bu çalışmanın amacını oluşturmaktadır. Karşılaştırma için TFRS bölümleri temel alınmış olup, US GAAP ile kısmen veya tamamen farklı olan bölümlere değinilmiştir. Ancak tamamını kapsamamakla birlikte en önemli ve en yaygın olduğu düşünülen farklılıklara odaklanmaktadır. Çalışma, örnek bir işletme incelenerek TFRS ile US GAAP arasındaki farklılıkların etkisinin değerlendirmesi de dahil olmak finansal çerçeveler arasındaki mevcut farklılıklara odaklanmaktadır.

The aim of this study is compare the Turkish Financial Reporting Standards (TFRS) with the American General Accepted Accounting Principles (US GAAP) and determine the differences between them. For comparison, TFRS sections are based and sections that are partially or completely different from US GAAP are mentioned. However, it focuses on the differences that are considered to be the most important and common, altough not exhaustive. The study focuses on existing differences between financial frameworks, including an assessment of the impact of differences between TFRS and US GAAP by examining a case study.
Keywords: Business; IFRS; İşletme; TFRS; UFRS; US GAAP; US GAAP TFRS