Özkaynaklar hesap sınıfında izlenen iktisadi kıymetlerin vergisel denetimi - Karayıldırım, Halil İbrahim (My University, 2011)
Anahtar Kelime: Özkaynakların Denetimi ÖZET ÖZKAYNAKLAR HESAP SINIFINDA İZLENEN İKTİSADİ KIYMETLERİN VERGİSEL DENETİMİ Özkaynaklar ve üzerindeki değişmeler, ticari hayatın devamına ilişkin hem işletme, hem de işletmeye ilgi duyanlar yönünden önem taşımaktadır. Vergilerin beyan esasına dayanması ve güvenilir bilgiye ihtiyaç duyulması denetim kavramını önemli kılmıştır. Bu çalışmada, “Özkaynak Hesap Sınıfının Denetiminin”, gerçek hedef ve amaçlara ulaşabilmesi için mevzuatın iyi anlaşılmasıyla beraber denetimin sağlıklı ve verimli şekilde yürütülmesine ilişkin düzenlemeler ifade edilmiştir. Auditing of Shareholders Equity

TAX AUDITING OF ASSETS FOLLOWED UNDER SHAREHOLDERS EQUITY ACCOUNTS Equity and changes in equity is essential for the company and related parties regarding the commercial continuity of the company Declaration basis of taxes and necessity for reliable information made auditing concept important for related parties. In this study, regulations for conducting auditing on an efficient and healthy base by comprehending regulations for reaching the objectives of equity auditing, has been stated.
Keywords: Muhasebe Denetimi; Özkaynakların Denetimi; Vergi Denetimi