Kastallânî’nin (Ö. 923/ 1517) El-Mevâhibü’l-Ledünniyye isimli eseri - Savran, İrfan (My University, 2019)
Bu çalışmada Kastallani'nin el-Mevâhibü’l-ledünniyye adlı eseri ve müellifi tanıtılmış, eser kaynakları ve kaynak kullanım usulleri açısından incelenmiştir. Eserin siyer edebiyatı içerisindeki yeri ve öneminin yanı sıra günümüze kadar uzanan etkilerine işaret edilmiştir.

In this study, al-Mawahib al-ladunniyya was introduced together with its author; it was analyzed in terms of sources and methods of resource usage. The importance and place of the work in the sîra literature as well as the effects of the work has been pointed out to nowadays.
Keywords: al-Mawahib al-Ladunniyyah; el-Mevâhibü’l-ledünniyye; Hz. Muhammed’in Hayatı Shihab al-Din al-Qastallani; Life of Prophet Mohammad; Siyar; Siyer; Şehâbüdîn el-Kastallânî