Y KUŞAĞI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN ETİK DAVRANIŞ ALGILARININ İNCELENMESİ - (:unkn) unknown (My University, 2017)
ik, sosyal hayatı ve iş dünyasını düzenleyen ve doğru kararlar alınmasına yardımcı olan bir kavramdır. Bireylerin etik ikilemler karşısında sahip oldukları algı ve sonucunda sergiledikleri davranış işletmeler üzerinde olumlu ve olumsuz etkiler yaratmaktadır. Günümüz iş dünyasında yer almaya başlayan Y kuşağı bireylerin etik davranış gösterebilmektedir. Bu nedenle, Y kuşağı mensubu olan ve hali hazırda işletmelerde görev yapan veya gelecekte iş dünyasına girecek olan öğrencilerin etik davranış ile ilgili algılarının incelenmesi önem taşımaktadır. Bu bağlamda çalışmanın amacı, iş yaşamında büyük bir yer edindiği görülen Y kuşağına mensup öğrencilerin etik davranış algılarının irdelenmesi olarak belirlenmiştir. Belirlenen amaçla, İstanbul'daki bir devlet ve bir vakıf üniversitesinde İşletme alanında lisans ve yüksek lisans öğrenimi gören 549 öğrenci üzerinde bir anket çalışması yürütülmüştür. Elde edilen verilere uygulanan analizler sonucunda; cinsiyet, medeni durum, öğrenim görülen üniversite, eğitim durumu ve yaş değişkenleri ile etik davranış algısı arasında istatistiksel açıdan anlamlı farklılıklar bulunmuştur

organizes social life and business world and that helps to make right decisions. Perceptions of individuals' against ethical dilemmas and behaviours displayed afterwards have positive and negative effects on enterprises. Perceptions of ethical behaviour of Generation Y individuals who have started to appear in today's business world, might differ from other generations. Therefore, it is important to analyze students' perceptions of ethical behaviour who are members of Generation Y and work in the enterprises or who will join the business world in the future. In this context, the purpose of this study has been determined as examining perceptions of ethical behaviour of Generation Y students who gain a respectable place in business life. For this purpose, a questionnaire has been conducted on 549 undergraduate and graduate students who study in the department of business administration at one state and one private university in Istanbul. After analyzing the data; statistically significant differences have been found between gender, marital status, type of university, educational level, age variables and perception of ethical behaviour
ANALYZING GENERATION Y UNIVERSITY STUDENTS' PERCEPTIONS of ETHICAL BEHAVIOUR
Keywords: Tıbbi Etik; Davranış Bilimleri; Eğitim, Eğitim Araştırmaları; Eğitim, Özel