Türk sigorta sektöründe hayat dışı branşlarda faaliyet gösteren şirketlerin performanslarının topsis yöntemi ile değerlendirilmesi - Dikme, Bahar (My University, 2018)
Türk Sigorta Sektöründe hayat dışı sigorta branşlarında faaliyet gösteren şirketlerin sayıları 2012 yılında 35, 2013 yılında 36, 2014 yılında 38, 2015 yılında 38 ve 2016 yılında ise 37 adettir. Şirket sayılarının yıllar arasında büyük değişimler ile dalgalanmadığı görülmektedir. Bu doğrultuda hayat dışı branşlarda faaliyet gösteren şirketlerin performans değerlemesinin yapıldığı çalışmada, tüm şirketler için ortak uygulanabilirlik düzeyi esas alınarak belirlenen değişkenler kullanılarak 5 yıllık verilerle değerlendirme yapılmıştır.

The number of companies operating in the non-life insurance field of the Turkish Insurance Sector is 35 in 2012, 36 in 2013, 38 in 2014, 38 in 2015 and 37 in 2016. It’s seen that there are no major fluctuations in the numbers of the companies over the years. In this study, a performance evaluation of the companies operating in non-life insurance field was done and an assessment was carried out with five-year data using variables determined on a basis of common applicability level.
Keywords: Insurance; Insurance, Business; ısurance; performans; Sigorta; Sigorta, İşletme; topsis; topsis performance; Turkey; Türkiye