Delhi’deki Hankâh-I Mazhariyye’nin tarihi ve tasavvuf kültürüne katkılarıı - Chonari, Mohammed Anees (My University, 2017)
Nakşibendiyye Müceddidiyye Mazhariyye tarikatının kurcusu Mîrzâ Mazhar Cân-ı Cânân’dan başlayıp 1993 yılında vefat eden Ebul-Hasan Zeyd Fârûkî ile şimdiye kadar devam eden Mazhariyye tarikatı’nın usûl ve erkânı ve buradan hareketle bağlı bulunduğu Müceddidiyye ve Nakşibendiyye tarikatları hakkında nice bilgileri ihtivâ etmektedir. Delhi’deki Hankah-ı Mazhariyye’nin tarihi ve orada bulunan tasavvuf kültürüne katkıları anlatmaya yer vermiştir. Bir tarikatının dini ve o gününe dair hemen her veçhesi gözler önüne serilmiştir. Bu itibarıyla Nakşibendiyye Müceddidiyye Mazhariyye tarikatına dair merak edilen hemen her konunun açıklamasına yer almıştır.

This work gives a detailed information about Naqshabandiyya Mujaddidiyya Mazhariyya order beginning from Mazhar Jan-i Janan until Ebul-Hasan Zaid Farooqi and marks out the procedures of Mazhariyya order as well as Mujaddidiyya and Naqshabandiyya. Here describing about history of Khanqah-i Mazhariyya in Delhi and its contribution to sufi culture. Besides, it set lights to various aspects of an order. Therefore this work is a basic reference for Naqshabandiyya Mujaddidiyya Mazhariyya order.
Keywords: Abdullah-ı Dehlevi; Abdullah-ı Dehlevî; İslam dini; Makamat-ı Mazhariyye Mirza Mazhar Jan-i Janan; Maqamat-ı Mazhariyya; Mazhariyya; Mazhariyye; Mîrzâ Mazhar Cân-ı Cânân; Mujaddadiyya; Müceddidiyye; Nakşibendiyye; Naqshabandiyya; Tarikatlar; Tasavvuf