Tüketici Hakem Heyetlerinde İtirazın İptali Davası Sorunu ve 7063 Sayılı Kanun Sonrasında Verilen Yargı Kararlarının Değerlendirilmesi - (:unkn) unknown (My University, 2020)
7063 sayılı Kanun ile 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun’un 68. maddesinde yapılan değişikliğe göre taraflar; tüketici hakem heyetlerine başvurmadan doğrudan ilamsız takip yoluna başvurabilirler. Bu değişiklik ile tüketici hakem heyetinin görevine giren uyuşmazlıklarla ilgili ilamsız takip yapılamayacağı yönündeki yargı kararları bertaraf edilmişse de itirazın iptali davasının tüketici hakem heyetlerinde görülüp görülemeyeceği noktasındaki tartışmalar ortadan kaldırılamamış aksine yeni bir uygulama doğmuştur. İşte bu çalışmada itirazın iptali davasının tüketici hakem heyetlerinde görülüp görülemeyeceği incelenmiş ve 7063 sayılı Kanun değişikliğinden sonra verilen yargı kararları değerlendirilmiştir.

Article 68 of Consumer Protection Law no. 6502 has been amended by the law no. 7063. According to this, the parties may apply directly to enforcement proceedings without judgement without applying to Arbitration Committe for Consumer. This amendment did not eliminate discussions over the action for annulment of objection in Arbitration Committe for Consumer. On the contrary it has been caused new judicial decisions. In this article, it has been examined whether the action for annulment of objection can be claimed in Arbitration Committe for Consumer. And judicial decisions that given after the amendment of Law no. 7063 has been evaluated.
The Problem of Action for Annulment of Objection in Arbitration Committee For Consumer and Evulation of Judicial Decisions Given After the Law No 7063