İstanbul Arkeoloji Müzesi Kütüphanesi Rev 240 numarada kayıtlı Mecmûʻa-i Eşʻâr (1b-30a) (inceleme-metin) - Hacıefendioğlu, Asuman (My University, 2020)
Çalışmamız, İstanbul Arkeoloji Müzesi Kütüphanesi REV 240 Numarada Kayıtlı 'Mecmûʻa-i Eşʻâr'ın 1b varağından 30a varağına kadar olan bölümün çeviriyazılı metninden ve metnin incelenmesinden oluşmaktadır.Çalışma iki ana bölümden oluşmakta olup mecmua hakkında ermektedir; şairleri, şiirleri ve vezinleri göstermektedir. İkinci bölümde ise mecmuanın tenkitli metni yer almaktadır.

This work on ʻMecmûa-i Eşʻârʼ which is registered with REV 240 in the İstanbul Archaeological Museum Library consists of text translation and text review of 1b-30a folios.This work consists of two main sections: the first section consists of general information about Mecmûʻa; poets, poems rhythms; while the second section consists of criticized text of Mecmûʻa.
Keywords: Dergi; Divân; Gazal; Gazel Divan; History and criticism; Journal; Poem; Şiir; Tarih ve eleştiri; Turkish literature; Türk edebiyatı