Alternatif pazarlama yöntemi olarak ağızdan ağıza pazarlamanın etkinliği üzerine bir sektör analizi - Toros, Nihal (My University, 2009)
ızdan Ağıza Pazarlama, Alternatif Pazarlama Yöntemleri ÖZET Son yıllarda sosyal, ekonomik, politik ve teknolojik alanlarda yaşanan gelişmeler ve küreselleşmenin giderek artması; pazarlama dünyasında da büyük değişikliklere neden olmuştur. Tüketicilerin istek ve gereksinimlerinin, hayat tarzlarının ve satın alma davranışlarının farklılık göstermesiyle birlikte tüketicilerin üreticilerden daha fazla söz sahibi olduğu, yaratıcı gücün ön plana çıktığı, sadece gerçek fikirlerin artan sosyal bağlar aracılığıyla paylaşıldığı bir pazarlama dünyasına yöneliş başlamıştır. Ağızdan ağıza pazarlama ise, alternatif yöntemlerin ortaya çıktığı bu yeni dünyada tavsiyenin gücünü kullanarak etkililiğini kanıtlamıştır. Word of Mouth Marketing, Alternative Marketing Methods

Nowadays the innovations in social, economical, political and technological fields and the growing power of globalization have caused great change in the marketing environment. With the differenciation in consumers’ demands, life styles and purchasing behavior; a new direction to a marketing world in where the consumers have more to say than the producers, the creative power is emphasized and only the real thoughts are shared by growing social networks, has appeared and word of mouth marketing, proved its effectiveness by using the power of recommendations in this new world where alternative methods have emerged.
Keywords: Halkla İlişkiler; Pazarlama