Reklamlarda heteroseksist yaklaşım - Bayramoğlu, Yener (My University, 2009)
REKLAMLARDA HETEROSEKSİST YAKLAŞIM Heteroseksizmin yeniden üretim sürecinde reklamların konumu oldukça önemlidir. Reklamlar, sundukları maddi destekle sadece medyanın ayakta kalmasını sağlamaz ama çok dolaylı bir biçimde de olsa, medyanın içeriğine şekil verir. Bu çalışma ile heteroseksizmin reklamlar aracılığıyla ne şekilde yeniden üretildiği irdelenecektir.

HETEROSEXIST APPROACH IN ADVERTISING Advertising has an important role in the process of reproduction of heterosexism. Advertising, with its financial support, doesn’t only help media to sustain its existence, but also shapes the content of media. With this study, the role of advertising in process of reproduction of heterosexism will be discussed.
Keywords: Reklam; Reklamcılık ve Tanıtım