ISO 9001: 2000 standartına bilgisayar programı yardımıyla geçiş ve gıda sektöründe bir uygulama - Pişkin, Mehmet B. (My University, 2003)
Bu çalışmanın amacı ISO 9001:2000 revizyonuna hızlı geçiş için yapılan bilgisayar programının yemek sektöründe faaliyet gösteren orta ölçekli bir şirkette uygulanması ve sonucunda 2000 revizyonuna kolay ,etkileşimli ve hızlı geçiş için kullanılan programın sonuçlarının doğruluğunun kontrol edilmesi ve uygulanmasıdır.Programımızın adı Poseidon 1.0 dır. Bu program ISO 9000, ISO 9001, CE dökümanlarını içerir. Program; 1.CE formları 2.CE Kalite Standartları 3.CE Prosedürleri 4.Formlar 5.Prosedürler 6.İlgili Dökümanları içerir. Programın amacı kullanıcı tarafından girdilerin girilerek bu dataların dökümantasyona aktarımının yapılması ve gerekli bilgiler girilerek kullanıcının dökümantasyonu kolayca yapmasını sağlamaktır. Ayrıca program anahtar kelime ile arama,konu veya bölüm ile arama gibi özelliği sayesinde kullanımı kolaylığı sağlar.Bütün bu özellikleri sayesinde kullanıcının kapasitesini yükseltir ve kolay dökümantasyon yapmasını sağlar.Bu program WİNDOWS 98 SE, WİNDOWS 2000 Professional ve WİNDOWS XP Professional işletim sistemlerind test edilmiştir.Programın çalışması için ortalama 10 megabytelık hard disk gerekmektedir.

The aim of this study is the computer programme that made for entering ISO 9001:2000 revision easily and quickly using in a company which is in food sector. Our software called Poseidon 1.0 generally includes all ISO 9000, ISO 9001 and CE marking documents. Programme includes; 1.CE Forms 2.CE Quality Manual 3.CE SOP'S 4.Forms 5.SOPs 6.Other Related Documents Poseidon includes all those documents seen above.The purpose of the program is to get inputs from user and use those data in the documentation.By necessary information user is capable of creating the documentation easily. Poseidon 1.0 brings a user-friendly interface whie including a find section to search for a key word or phrase and a help section for trobleshooting. All those features maximize user capability,providing an easy process of documentation. This program has been tested in WİNDOWS 98 SE, WİNDOWS 2000 PROFESSİONAL andWİNDOWS XP PROFESSİONAL. For best results,we recomend those operation systems to be used.The software also needs approximately 10 megabytes of hard disc space to run.
Keywords: ISO 9001 Seri Standartları; Kalite Kontrolü