Cerebral venous thrombosis due to fasting: Case report - (:unkn) unknown (My University, 2007)
Serebral venöz sinus trombozu, nadir rastlanan süregen ve tedaviye dirançli başağrılarında ayırıcı tanıda düşünülmesi gereken bir durumdur. 62 yaşında erkek hasta 3 günlük oruç sonrası başağrısı şikayeti ile başvurmuş, nörolojik muayenesinde bilateral Grade IV papilödem dışında bir muayene bulgusu saptanmamıştır. Hastanın yapılan Magnetik rezonans venografisinde sagital ve transvers sinüslerin tromboz ile tıkalı olduğu görülmüştür. Sonuç olarak; oruca bağlı dehidratasyon özellikle polisitemisi olan hastalarda serebral venöz tromboz gelişmesi açısından önem taşımaktadır.

Cerebral venous sinus thrombosis is a rare condition that sould be considered in indivudials with persistant and intractable headache. A 62 year-old male was admitted with a complaint of headache after 3 days of fasting. Neurological examination was normal except bilatetal Grade IV papiledama. Magnetic resonance venography revealed thrombosis of sagittal, transverse and sigmoid sinuses. In conclusion; dehydration due to fasting has an important factor especially polycytemic patients to develop cerebral venous thrombosis.
Oruç sonrası gelişen serebral venöz sinüs trombozu: Olgu sunumu
Keywords: Nörolojik Bilimler