2010 Futbol dünya kupasında İspanya takımının kollektif performansının maçların kazanılmasında etkisi - (:unkn) unknown (My University, 2013)
Bu çalışmanın amacı 2010 Dünya Futbol Kupasında şampiyon olan İspanya Milli Takımı'nın bu zaferi kazanırken turnuvada uyguladığı teknik etkinliklerin araştırılmasıdır. Bu amaçla Anahtar Performans Göstergeleri (APG) olan; hücum başlangıç alanı, top kazanma, top kaybı, üçüncü bölgeye geçiş şekli, ceza alanına giriş, pas sayısı, şut sayısı, serbest vuruş, köşe vuruşu, taç atışı ve ofsayt gibi etkinlikler MUNA maç analiz programı yardımıyla incelendi. İspanya Futbol Takımı'nın hücum başlangıçlarında merkez alanı tercih ederken, merkez alanlarda daha fazla top kazandığı, rakiplerine göre iki misli daha isabetli şut sayısına sahip olduğu ve ceza alanında daha fazla şut kullandığı, ayrıca rakiplerine göre daha fazla sayıda köşe vuruşu, taç atışı ve serbest vuruş kullandığı gözlemlenmiştir.

The aim of this study is to analyze and evaluate the technical elements used in the tournament that led to the victory of the 2010 Football World Cup Champion Spain. DVDs of the Spanish team s performance in the 2010 Football World Cup were analyzed digitally by MUNA Match Analyze Program . The analysis includes: The start direction of attacks, entries into the attacking third and penalty box, winning possession, losing possession, shooting and strikes at goal, and passes in game zones. These are the Key Performance Indicators (KPI) that were used to conduct this study. The match analysis has shown that Spain s team performance was more different than their opponents. Spain preferred the central area for attacks and was superior at organizing itself in the central zone. Compared to its opponents, Spain had twice the amount of shoots on target. Standard positions such as free-kick were used more frequently by Spain than by its op ponents.
An anlaysis of the effects of the Spanish team's collective performance on wanning matches in the 2010 football world cup
Keywords: Orman Mühendisliği