Botulinum toksin enjeksiyonunun nadir bir komplikasyonu: peritonit ve pyelonefrit - GÖKCE, İBRAHİM; ALPAY, HARİKA (My University, 2022)
Botulinum toksin A enjeksiyonu(BTE) nörojenik mesanesi(NM) olan hastalarda detrusor aşırı aktivitesini azaltmak,mesane kapasitesini iyileştirmek amacıyla yapılan bir tedavidir.En sık görülen lokal yan etkileri makroskopik hematüri,idrar retansiyonu,işemede güçlük ve üriner sistem enfeksiyonudur(ÜSE).Bu olgu sunumunda,BTE sonrası peritonit,pyelonefrit ve ürosepsis gelişen iki pediatrik olgu tartışılmıştır.
Keywords: Tıp; Dahili Tıp Bilimleri; Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları; Pediatrik Nefroloji; Sağlık Bilimleri; Medicine; Internal Medicine Sciences; Child Health and Diseases; Pediatric Nephrology; Health Sciences; Klinik Tıp (MED); Klinik Tıp; PEDİATRİ; TIP, GENEL & DAHİLİ; Clinical Medicine (MED); CLINICAL MEDICINE; PEDIATRICS; MEDICINE, GENERAL & INTERNAL; Genel Sağlık Meslekleri; Pediatri; Patofizyoloji; Temel Bilgi ve Beceriler; Değerlendirme ve Teşhis; Pediatri, Perinatoloji ve Çocuk Sağlığı; Dahiliye; Aile Sağlığı; Tıp (çeşitli); Genel Tıp; General Health Professions; Pediatrics; Pathophysiology; Fundamentals and Skills; Assessment and Diagnosis; Pediatrics, Perinatology and Child Health; Internal Medicine; Family Practice; Medicine (miscellaneous); General Medicine; peritonit; botulinum toksin; botox; pediatrik; nörojenik mesane