1998 ve 2004 sosyal bilgiler programına göre hazırlanan ders kitaplarındaki bazı kavramların veriliş biçimlerinin karşılaştırılması - Yılmaz, Ali (Marmara Coğrafya Dergisi, 2009)
Bu araştırmada 1998 ve 2004 Sosyal Bilgiler programlarına göre hazırlanan ders kitaplarındaki kavramların program doğrultusunda veriliş biçimleri karşılaştırılmıştır. Kavram öğretiminde öğrenme ve öğretme stilleri göz önünde bulundurularak yapılan eğitim öğretim faaliyetleri, öğrenci ihtiyaçlarını karşılama noktasında önemlidir. Bu bağlamda; 2004 programına göre öğrenme ve öğretme stilleri göz önünde bulundurularak hazırlanan ders kitaplarının içeriklerinin, kavramların veriliş biçimleri bakımından daha olumlu olduğu söylenebilir.
Keywords: Ders kitabı, Sosyal Bilgiler programı, kavram, öğrenme stilleri