Fisher’ın anlatı paradigması bağlamında kurum hikayeleri üzerinden kurumsal değerlerin anlamlandırılması: bir anlatı analizi - Engin, Elif (My University, 2013)
kaye, Anlatı, Anlatı Paradigması, Kurum Hikayeleri ÖZET Hikayeler geçmişten günümüze kadar her dönemde hem bireyler hem de toplumlar için önemli iletişim araçlarından biri olmuştur. Günlük deneyimlerimizi göz önüne aldığımızda gün içerisinde sayısız hikaye dinlediğimizi söylemek çok da yanlış olmaz. Hikayeler ve anlatılar, şirketler tarafından, şirket değerlerini anlatmak, güven oluşturmak, bağlılık yaratmak ve güçlendirmek, çalışanlar ve paydaşlarıyla iletişim kurmak için kullanılmaktadır. Walter Fisher Anlatı Paradigması’nda anlatı yapısında temel olarak insanı almış ve insanoğlunun en önemli hikaye anlatıcılarından biri olduğunu öne sürmüştür. Fisher bir yerde yaşamı bir metin olarak konumlar, bu metin kendisinden önce varolmuş, varolmaya devam eden ve devam edecek olan kolektif bir hikayenin parçasıdır. Bu çalışmanın amacı, Fisher’ın Anlatı Paradigması ekseninde kurum çalışanlarının anlattıkları çerçevesinde kurumsal değerlerin anlamlandırılmasıdır. Story, Narrative, Narrative Paradigm, Corporate Storytelling

From past to present day stories has always been one of the most essential communication tools for both individuals and societies in every era. Considering our daily experiences we can easily notice that we exposure to countless stories during the day. Stories and narratives as an essential communication tool are used by companies to explain the corporate values, build trust, create and strengthen commitment and communicate with their employees and stakeholders. Walter Fisher is one of the important academicians who has the significant contributions on narratives and stories. Fisher's Narrative Paradigm theory has revealed a new perspective in this field. Walter Fisher considers human beign as an essential based on the narrative structure in his paradigm and he suggests human being one of the most important story tellers. Fisher positions life as a text, the text itself, which existed before and will continue to exist, which is part of a collective story. This purpose of this study ise to make sense of corporate values through the narratives told by employees within the framework of Fisher's Narrative Paradigm.
Keywords: Halkla İlişkiler