Konjoint analizine oyun teorisi yaklaşımı - Yaman, Tutku Tuncalı (My University, 2017)
Bu çalışmada özellikle pazarlama ve pazar araştırma alanlarında müşteri tercihlerinin belirlenmesi için sıklıkla kullanılan Konjoint Analizi sonuçlarının Choi ve DeSarbo (1993) makalesinde önerildiği gibi Oyun Teorisi ile birleştirilmesi amaçlanmıştır.

In this study, it is aimed to combine well-known market research technique, Conjoint Analysis’ results, which are frequently used to determine customer preferences, with Game Theory as suggested in Choi and DeSarbo (1993).
Keywords: Game Theory; İstatistiksel metodlar; Konjoint analiz; Konjoint Analizi; Oyun Teorisi Conjoint Analysis; Pazarlama; Pazarlama araştırması; Tüketici davranışı