İdris küçükömer’in kalkınma perspektifi - Tonka, Aydın (My University, 2007)
İDRİS KÜÇÜKÖMER’İN KALKINMA PERSPEKTİFİ Kalkınma sorunsalı dünden bugüne tartışılan ve analiz edilen bir olgu olarak karşımızda durmaktadır. Özellikle ikinci dünya savaşı sonrasında ortaya çıkan kalkınma anlayışı gerek dünyada gerekse Türkiye’de dünden bugüne hep tartışılmış ve konuşulmuştur. İdris Küçükömer’in kalkınma perspektifi bu bağlamda yazarın kalkınma olgusuna bakışını açıklık getirmek üzere hazırlanmıştır. Diğer taraftan yazarın başta sivil toplum olmak üzere, batılılaşma, Osmanlı toplum düzeni analizleri yine çalışmamız içinde ele alınacaktır. Bu bağlamda yazara dair fikirler eleştirel bir zihin süzgecinden geçirilerek ele alınmış; bilimin bilinmeyenleri açığa çıkarma işlevi göz önünde bulundurularak yazarın fikirleri her yönüyle tartışılmış ve analiz edilmiştir. Bu çerçevede Küçükömer’in fikirlerinin anlaşılırlığının ancak Türkiye kapitalizminin sürekliliğinin içinde arandığında anlaşılacağı sonucuna varılmıştır.

İDRİS KÜÇÜKÖMER’S PERSPECTİVE OF DEVELOPME İdris Küçükömer’s perspective of Deveopmen. The problem of development has been standing in viev of us a fact which has been discussed analyzed from past till now. Especially, the concept of developmeny whivh has occured after the second world war has been tolked over and discussed both in Turkey and in the world. The perspective of İdris Küçükömer has been prepared to enlighten the writer’s point of viev other hand, the writer’s analysis of otoman social system, westernzation and civil society will be dealt within our study. In this sense, the ideas that belong to the author has been dealt with a critical point of view and his ideas have been discussed and analysesea with an understanding which twinks that science has to ancover the unknown. In this perspective, the understandability of Küçükömer’s ideas can only be reached lachieved if they are searched for in the continuty of Turkish capitalism.
Keywords: Kalkınma_Ekonomi; Sivil Toplum