Yerel medya işletmelerinde insan kaynakları yönetimi : Bursa bağlamında bir uygulama çalışması - Yetişkin, Dicle Gül Aladağ (My University, 2013)
Yerel Medya İşletmesi, İnsan Kaynakları Yönetimi ÖZET YEREL MEDYA İŞLETMELERİNDE İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ – BURSA BAĞLAMINDA BİR UYGULAMA ÇALIŞMASI İşletmelerin en büyük korkusu hızlı gelişme ve değişme içerisinde kendisini yenileyemeyip, üretimini artıramamak, bunun sonucu olarak da rekabet ortamı içinde varlığını sürdürememektir. Bir işletmenin varlığını sürdürmesi, mal ve hizmetlerin kalitesine, verimliliğe, yeniliklerin takip edilmesine, çalışanların yaratma gücüne bağlıdır. Haber ve düşünce üreten medya işletmeleri, insan işgücüne ve beyin gücüne en fazla bağımlı olan işletmelerdir. Yüksek üretim giderleri ve düşük reklam gelirleri ile varlıklarını sürdürmeye çalışan medya işletmelerinde üretim adına en önemli kaynak insandır. İnsan kaynakları yönetim sistemlerinin uygulandığı işletmelerde şirket hedefleri daha kolay gerçekleşecektir. Başarılı bir insan kaynakları yönetimi, çalışanları işletmenin amaçları ve hedefleri doğrultusunda, verimli bir şekilde çalışmaya itecek, zaman ve işgücü kaybını en aza indirecektir. Medya işletmeleri, amaç, vizyon ve ilkelerine uygun yetenekli ve nitelikli çalışanları bünyelerine çekmek, geliştirmek, elde tutmak ve çalışan performansını en üst düzeye çıkarabilmek amacıyla insan kaynakları yönetim sistemlerini uygulamalıdır. Bursa, ekonomik ve siyasi gücüyle yerel medya konusunda ülkemizin gözde kentidir. Bu çalışma ile Bursa’da faaliyet gösteren yerel medya işletmelerinde uygulanan insan kaynakları yönetimi uygulamalarına yönelik kapsamlı bir araştırma yapılmış, öneriler sunulmuş ve uygulamanın nasıl olabileceği üzerinde durulmuştur. Local Media Companies, Human Resource Management

HUMAN RESOURCE MANAGEMENT IN LOCAL MEDIA COMPANIES - A CASE STUDY IN BURSA Not to be renovated, not to boost the production and therefore not to exist in the competitive environment are the biggest worries of the business companies. Existing on the market depands on the quality of goods and services, productivity and the creativity of the working people in the companies. Media companies in which news and ideas are produced are the most dependent corporations to manpower and brain power. Human being is the most important production resource of the media companies which work with high production expenses but low income of aids. Human resource management systems helps the business organizations to realize the corporate objective. An effective human resource management will move the staffers to work economically in accordance with the aims of the company and will minimise the loss of time and workforce. Media companies should apply human resource management systems to employ and develop talented and well-qualified working people who are suitable for the aim, vision and principles of the firm and to make the staffs to do their best. Bursa is the popular city of our country with its local media being because of the economical and political power that it has. This study aims to give comprehensive information and make suggestions about human resource management practices in local media companies which are active in Bursa.
Keywords: Gazetecilik; Kitle İletişim Araçları ve İşletme