Hüseyin Ayvansarayi’nin Eş’arname-i Müstezad adlı eseri: (50A-100B) metin-incelemesi - Uysal, Veliye Ay (My University, 2006)
Bu çalışmada, Hüseyin Ayvansarayi’ nin İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi 5466 numarada kayıtlı Eş’ârnâme-i Müstezâd adlı eserinin 50A – 100 B varakları arasında bulunan 122 müstezad ele alınmıştır. Söz konusu müstezadlar transkripsiyonlu metin haline getirilip nesirleri yapılmış ve bu metne dayanarak inceleme yapılmıştır.

122 Müstezad Gazels stated on the papers of 50a -100b in the work of Hüseyin Ayvansarayi called Eş’arnâme-i Müstezâd registered to the Central Biblioteque of İstanbul University under the number 5466 is examined within the scope of this study. The said Müstezads is written as transcriptioned and prosed text.
Keywords: Türk Dili