Coğrafi sorunlara ve projelere ortaöğretim 11. ve 12. sınıf öğrencilerinin yaklaşımları (Sorgun örneği) - Ersever, Ali (My University, 2017)
ÖZETBu araştırmanın temel amacı, coğrafi sorun ve projelere ortaöğretim öğrencilerinin yaklaşımlarını tespit ederek coğrafya eğitiminde ve müfredatında değişiklikler ve yenilikler uygulayabilmektir. Araştırmada SPSS programından yararlanılmıştır. Araştırmamızda Sorgun (Yozgat) ilçesindeki farklı kategorilerde 7 lisede anket uygulanmıştır. Anketler coğrafya öğretmenleri gözetiminde yapılmıştır.

ABSTRACTThe main purpose of this research is to carry out the necessary changes and innovations at geography education and curriculum by determining the attitudes of high school students towards geographical problems and projects. SPSS programme is used in this research the questionnaire, apllied at 7 high schools of different categories in Sorgun (Yozgat), is implemented by the supervision of geography teachers in our research.
Keywords: Coğrafi Sorun Geography; Coğrafya; Çevre; Çevre Eğitimi; Eğitim ve öğretim (Orta); Environmental; Environmental Education; Geographical Problem; Türkiye