Yaşlanmanın temporal çözünürlük üzerindeki etkisi - Cesur, Sıdıka (My University, 2017)
Yaşlanmanın Temporal Çözünürlük Üzerindeki EtkisiÇalışmamızda yaşlanmayla birlikte temporal çözünürlükte meydana gelen değişiklikler ve bu değişikliklerin konuşmayı ayırt etme performansı üzerindeki etkilerini değerlendirmek amaçlanmıştır.

Effect of Aging on Temporal Resolution The aim of the present study was to evaluate the changes in temporal resolution with aging and the effects of these age-related changes on speech recognition performance.
Keywords: auditory perception; Fizyolojik değişiklikler; işitsel algı; İşitsel algı, Yaşlılarda; konuşma algısı; Konuşma algısı, Yaşlılarda; speech perception; time perception; Yaşlanma; zaman algısı Aging