Visualizing the factors affecting environmentally conscious behavior - Altıniğne, Aynur (My University, 2012)
ÇEVRESEL BİLİNCİ ETKİLEYEN FAKTÖRLERİN İNCELENMESİ Bu çalışmanın temel amacı globalleşen dünyada her geçen gün önemi artan çevresel bilince etki eden faktörlerin belirlenmesini sağlamaktır. Kişisel nedenler, geniş bir perspektif dahilinde tutum, niyet ve davranışa ilişkin bakış açılarını yansıtma özelliği bakımından konuyu geniş bir açıdan ele almıştır. Geleceğe ve günümüze ilişkin karar vericiler olarak üniversite öğrencileri kapsamında gerçekleştirilen alan çalışması sonucunda önemli bulgular edinilmiştir.

VISUALIZING THE FACTORS AFFECTING ENVIRONMENTALLY COINSCIOUS BEHAVIOR The main aim of the study is to determine the factors affecting environmentally conscious behavior whose importance is increasing day by day. Several factors (personality factors, attitudinal factors, intention, and behavior) are evaluated from different perspectives. University students who are the decision makers of today and future are the sample of the study that resulted with significant findings.
Keywords: Çevre Bilinci