Türk vergi hukukunda belge düzeni - Erdal, Ömer (My University, 2011)
Belgeler, Belge Düzeni, Vergi Usul Kanunu ÖZET TÜRK VERGİ SİSTEMİNDE BELGE DÜZENİ Vergilendirme sürecinde ilk basamak olan tarh işleminin doğru bir şekilde gerçekleştirilebilmesi, sağlıklı bir belge düzeninin varlığına bağlıdır. Sağlıklı bir belge düzeninden kasıt, piyasa ekonomisi içerisinde gerçekleşen her türlü işlemlerin kayıt altına alınmasında ilgili kanuni düzenlemelerin öngördüğü şekilde şekil şartlarını taşıyan ve işlemleri birebir gerçek mahiyeti itibariyle temsil eden belgelerin varlığıdır. Bu süreçte belge düzeninin sağlıklı olması, defter ve belgelerin ve aynı zamanda beyanların sağlıklı olmasını gerektirmektedir. O halde belge düzeni, ödenmesi gereken vergilerin doğruluğunun araştırılması ve kanıtlanmasını sağlayan vergi denetiminin en önemli aracıdır. Vergi sisteminin işleyebilmesi ve denetimin etkin yapılabilmesi için Vergi Usul Kanunu, mükellefe ödev olarak yüklediği ikinci kitabın üçüncü kısmında defter tutmayı müteakip vesikaları düzenlemiş bulunmaktadır. Bu çalışmada söz konusu üçüncü kısımda düzenlenmiş bulunan belgeler ayrıntılı olarak ele alınmıştır. Documents, Document Regime, Tax Procedural Code

DOCUMENT REGIME IN TURKISH TAX LAW Assessment ,the first step of taxation process, , is fundamentally based on a healthy document regime. A healhty document regime means the existince of documents that have form requirements regarded in legal regulations and reflect the transactions fully in terms of substance during recording every kind of transactions realized in market economy. Through this process, to have a healthy document regime requires books and records to be healthy as well as returns. Thus document regime is the most crucial instrument of tax audit which ensures to inquire and attest the real tax payable. In order to run tax system and hold an effective tax audit, Tax Procedural Code regulated documents in the third section of the second book that is charged as a duty for taxpayers just after keeping records section. In this study, documents regulated in the third section was discussed in detail.
Keywords: Belge Yönetimi_Hukuk_Vergilendirme; Mali Hukuk; Vergi Hukuku; Vergi Usul Kanunu; Vergilendirme