COMPUTATION OF SAR AND TEMPERATURE VALUES IN THE HUMAN HEAD DUE TO 2G, 3G, 4G MOBILE WIRELESS SYSTEMS - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Bu çalışmada, günlük cep telefonu kullanımı sırasında, uzaklığın, açının ve frekansın etkisini incelemek için, COMSOL yazılım veriseti tabanlı kafa modeli kullanılmıştır. Cep telefonu, sırasıyla, 900 Mz, 1800 MHZ ve 2100 MHz'de yayınım kaynağı olan patch anten ile birlikte modellenmiştir. Insan kafasındaki sıcaklık artışı ve özgül soğurma oranı dağılımı, çeşitli açı ve uzaklıklarla birlikte sonlu elemanlar yöntemi kullanılarak benzetimleri yapılmıştır. Ayrıca, sesli ve görüntülü aramalar sırasında değişen uzaklıklarla birlikte benzetimler tekrarlanmıştır. Benzetimlerde elde edilen değerlerin IEEE ve ICNIRP 'nin kabul ettiği temel sınırlandırmalarla uyum içinde olduğu gözlenmiştirki bu da güvenlik sınır değerlerinin kullanıcının kullanımı ile sorgulanamayacağını göstermektedir.

Bu çalışmada, günlük cep telefonu kullanımı sırasında, uzaklığın, açının ve frekansın etkisini incelemek için, COMSOL yazılım veriseti tabanlı kafa modeli kullanılmıştır. Cep telefonu, sırasıyla, 900 Mz, 1800 MHZ ve 2100 MHz’de yayınım kaynağı olan patch anten ile birlikte modellenmiştir. Insan kafasındaki sıcaklık artışı ve özgül soğurma oranı dağılımı, çeşitli açı ve uzaklıklarla birlikte sonlu elemanlar yöntemi kullanılarak benzetimleri yapılmıştır. Ayrıca, sesli ve görüntülü aramalar sırasında değişen uzaklıklarla birlikte benzetimler tekrarlanmıştır. Benzetimlerde elde edilen değerlerin IEEE ve ICNIRP ’nin kabul ettiği temel sınırlandırmalarla uyum içinde olduğu gözlenmiştirki bu da güvenlik sınır değerlerinin kullanıcının kullanımı ile sorgulanamayacağını göstermektedir.
İNSAN KAFASINDAKİ 2G, 3G, 4G MOBİL TELSİZ SİSTEMLERİNİN SEBEP OLDUĞU SAR VE SICAKLIK DEĞERLERİNİN HESAPLANMASI
Keywords: Mühendislik, Hava ve Uzay