Pazarlama stratejileri ve reklam - Arkaç, Kıvanç (My University, 2004)
Soyadı: Kıvanç Arkaç letişim Bilimleri Reklamcılık ve Tanıtım Funda Savaş Gün Tez Türü ve Tarihi: Yüksek Lisans - Ağustos 2004 nleşik Pazarlama İletişimi, reklam

PAZARLAMA STRATEJİLERİ VE REKLAM Teknolojik gelişmeler, ulaşım ve iletişim alanındaki sınırların kalkması, küreselleşme, nüfus artışı, dünya kaynaklarının azalması gibi değişimler rekabet kavramını ekonomik alanın aktörlerinden biri haline getirmiştir. Rekabetin şiddeti ve dağılımı arttıkça tüm stratejik iş birimlerinin rekabetçi güçlerini biraraya getirme ihtiyacı doğdu. Bu ihtiyacın yansıması olarak ortaya çıkan bütünleşik pazarlama ve bütünleşik pazarlama iletişimi kavramlarının önemi her geçen gün artmaktadır. Reklamın stratejik bir iş birimi olarak pazarlama stratejileri içinde önemli bir yeri bulunmaktadır. Reklamın diğer stratejik iş birimleriyle ve fonksiyonel birimlerle ilişkileri işletmelerin kısa, orta ve uzun vadedeki planlarını etkileyebilecek niteliktedir. Name and Surname: Kıvanç Arkaç Field: Communication Sciences Advertising and Promotion Associate Professor Funda Savaş Gün Tez Türü ve Tarihi: Master –August 2004 Integrated Marketing Communications, Advertising ABSTRACT MARKETING STRATEGIES AND ADVERTISING Great changes such as technologic developments, disappearing of the boundaries in transportation and communication fields, globalisaton, overpopulation, diminishing of world sources made the concept of competition one of the actors of the worldof economy. The rise of competion in terms of intensity and diversity forced the need of gatheingr all the competitive forces of all strategic business units. The concepts, integrated marketing and integrated marketing communications which arise as a reflection of this need, are getting more and more important day after day.. Advertising, as a strategic business unit, had a great deal with marketing strategies. The relations between advertising and other strategic business units and functional divisions have a great effect on the short, medium and long term strategises of the companies.
Keywords: Genel yönetim; Pazarlama Stratejisi; Pazarlama yönetimi; Reklamcılık