İnternet teknolojisinin gazete ve dergi yayımcılığına getirdiği yeni olanaklar - Kırlı, Serkan (My University, 2003)
Soyadı:Serkan KIRLI letişim Bilimleri Genel Gazetecilik Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu Tez Türü ve Tarihi:Yüksek Lisans - Temmuz 2003 Gazetecilik, İnternet

İNTERNET TEKNOLOJİSİNİN GAZETE VE DERGİ YAYIMCILIĞINA GETİRDİĞİ YENİ OLANAKLAR Günümüz dünyasında olaylar çok hızlı gelişmekte ve insanların haber alma ihtiyaçları artmaktadır. Basın güncel gelişmeleri kitlelere duyurmakta radyo ve televizyonun hızına yetişememektedir. İnternet, basına her türlü gelişmeyi okuyucularına anında iletme şansı tanımaktadır. İnternet aynı zamanda, kitle iletişim araçları üzerindeki devlet baskısına ve medyada görülen tekelleşmeye karşı, insanlara alternatif seçenekler sunmaktadır. Teknolojideki her türlü gelişmeden yararlanan basın, gelişen İnternet teknolojisinden de pek çok konuda faydalanmaktadır. Name and Surname:Serkan KIRLI Field:Communication Sciences Programme:General Journalism Supervisor:Professor Yasemin İnceoğlu Degree Awarded and Date:Master - July 2003 Journalism, Internet ABSTRACT NEW OPPORTUNITIES OF THE INTERNET ON THE PUPLICATION In to days world, necessity of recieving information (news) is becoming greater day by day as a result of events developing at a fast pace. Press no longer can reach the speed of broadcast, to present news in a sufficient manner. In this picture, the Internet gives the chance to press to inform readers fast again. Moreower, the Internet is alternative medium given the fact that there is goverment control on other media and tendency for monopolization in terms of media ownership. Having taken advantage of many other developments, press is now keen on benefiting from fast-changing technological opportunities of the Internet.
Keywords: Gazete Yayıncılığı_Teknolojik Yenilikler