Tulumbacı ocağı ve gerçek Davud’a dair yeni belgeler - AFYONCU, ERHAN (Yeditepe Yayınevi, 2022)
III. Ahmed dönemi üzerine yaptığımız arşiv taramaları sırasında Tulumbacı Ocağı’nın kuruluşu ve Gerçek Davud’a dair pek çok bilgimizi ikmal ve tashih edecek yeni belgeler tespit ettik. Bu çalışmada yeni belgeler ışığında Gerçek Davud’un aile fertleri, Tulumbacı Ocağı’nın nizamnâmesinin hazırlanması, kışlasının inşası, uzak bölgelerdeki yangınlara müdahale için ocağa kayık tahsisi, kayıkhâne inşası ve malzeme temini gibi konular ele alınacaktır.
Keywords: Sosyal ve Beşeri Bilimler; Tarih; Yeniçağ Tarihi; Social Sciences and Humanities; History; Modern History; Sanat ve Beşeri Bilimler (AHCI); Sosyal Bilimler (SOC); Sanat ve Beşeri Bilimler; TARİH; Arts & Humanities (AHCI); Social Sciences (SOC); ARTS & HUMANITIES; HISTORY; Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler; Social Sciences & Humanities