Marka rezonansı boyutlarının marka aşkına etkisinde kendini gerçekleştirmenin düzenleyici rolü ve satın alma niyetine etkisi - Gülter, Erkan (My University, 2021)
Bu çalışma; marka rezonansı boyutlarının marka aşkına etkisini, marka aşkı ve markarezonansı boyutlarının satın alma niyetine etkisini ve marka rezonansının marka aşkınaetkisinde kendini gerçekleştirmenin düzenleyici rolünü incelemiştir. Marka rezonansı,marka aşkı, satın alma niyeti ve kendini gerçekleştirme kavramlarına ait geçerliliği vegüvenilirliği kanıtlanmış mevcut ölçeklerden yararlanılarak bir anket hazırlanmıştır.Hazırlanan anket; Apple, Samsung, Coca-Cola ve Pepsi markalarından birini kullanantüketiciler üzerinde uygulanmıştır. Anketin uygulandığı toplam 899 katılımcıdan eldeedilen veriler, SPSS Statistics 22 ve AMOS 26 programlarında analize tâbi tutulmuştur.Yapısal Eşitlik Modellemesi sonuçlarına göre bu çalışmada; marka rezonansıboyutlarından his-imgelem-yargı ve rezonansın marka aşkını pozitif yönde etkilediği,marka aşkı ve marka rezonansı boyutlarından rezonansın satın alma niyetini pozitif yöndeetkilediği ve marka rezonansının marka aşkına etkisinde kendini gerçekleştirmenindüzenleyici rolünün olduğu tespit edilmiştir.

This study investigates the effect of brand resonance dimensions on brand love, the effectof brand love and brand resonance dimensions on purchasing intention, and the moderatorrole of self- actualization in the effect of brand resonance on brand love. A questionnairewas prepared using four different scales to measure brand resonance, brand love, purchaseintention, and self-actualization. The survey was conducted with users of one of thebrands Apple, Samsung, Coca-Cola and Pepsi. The data acquired from a total of 899participants was analyzed using SPSS Statistics 22 and AMOS 26 programs. This study,according to the results of Structural Equation Modeling, has indicated that the brandresonance dimensions, feeling-image-judgment and resonance, positively affect brandlove; brand love and the resonance dimension of brand resonance positively affectpurchase intention; and self-realization has a moderator role in the effect of brandresonance on brand love in beverage industry.
Keywords: Brand Love; Business; İşletme; Kendini Gerçekleştirme Brand Resonance; Marka Aşkı; Marka Rezonansı; Marketing; Pazarlama; Purchase Intention; Satın Alma Niyeti; SelfActualization