CAPITAL STRUCTURE AND FIRM PERFORMANCE: AN APPLICATION ON MANUFACTURING INDUSTRY - (:unkn) unknown (My University, 2016)
Sermaye yapısı ve sermaye yapısının firmaların finansal ve reel kararları üzerindeki olası etkileri finans yazınında en çok tartışılan konulardan bir tanesidir. Bu çalışma, firmaların finansal ve reel kararları arasındaki ilişkiyi sermaye yapısı ve firma performansı bağlamında incelemektedir. Bu kararlar arasındaki olası ilişki 2003-2015 döneminde Borsa İstanbul'da işlem gören imalat sanayi şirketleri kapsamında incelenmiştir. Öz kaynak karlılığı ve aktif karlılık oranları firma performansı göstergeleri; kısa vadeli borçların toplam varlıklara oranı, uzun vadeli borçların toplam varlıklara oranı ve borç öz kaynak oranları açıklayıcı değişken; toplam varlıklar ise kontrol değişkeni olarak kullanılmıştır.Çalışmanın bulguları kısa vadeli borçların ve uzun vadeli borçların firmaların öz kaynak karlılığı ve aktif karlılıklarına negatif ve istatistiki olarak anlamlı etkileri olduğunu göstermiştir

Capital structure and its possible effects on the firms' financial and real decisions have been one of the most debated concepts in finance literature. This paper investigates the relation between firms' financial and real decisions, in terms of capital structure and firm performance. Such possible relation is analyzed for the manufacturing firms, which are traded in Borsa Istanbul during the period of 20032015. Return on equity and return on assets are used as measures of firm performance; and short-term debt to total assets, long-term debt to total assets and debt to equity is used as explanatory variables; the total assets are control variables
SERMAYE YAPISI VE FİRMA PERFORMANSI: İMALAT SANAYİ ÜZERİNE BİR UYGULAMA
Keywords: İşletme Finans; İktisat; İşletme