“2008 küresel krizinin emek piyasalarına etkileri” - Özgül, Ahmet Turan (My University, 2011)
II. Dünya savaşından sonra en kötü kriz olan 2008-2009 finansa krizi 2007’nin ortasında ABD’de ortaya çıkıp çabucak kredi kredi sıkışıklığına ve ticat akımlarının çökmesine dönüşmüştür. Sonuç olarak, Dünyada milyonlarca işçi işinden çıkarılmış, şanslı olanlar ise işlerinde kalabilmek adına, iş saatlerinde, ücretlerinde ve diğer kazanımlarından feragat etme deneyimini yaşamışlardır.

The Great Recession of 2008-2009 was the worst since the Second World War. The Financial crisis that emerged in the United States in mid-2007 quickly transformed into a credit crunch and dramatic collapse in trade flows. Consequently, millons of workers around the globe have been laid off, or for those lucky enough to have held onto their jobs, many have experienced cuts in hours worked, wages and other benefits
Keywords: Küresel Kriz