İnterstisyel akciğer hastalığı olan veya olmayan geriatriklerde horizontal addüksiyon kas kuvveti ile pulmoner fonksiyonlar arasındaki ilişkinin araştırılması - Durdu, Habibe (My University, 2017)
Giriş: Çalışmamızda; literatürde az çalışılmış interstisyel akciğer hastalığı (İAH) olan ve olmayan geriatriklerde horizontal addüksiyon kas kuvveti ile pulmoner fonksiyonlar ve diyafram kas etkinliği arasındaki bağıntının yorumlanması amaçlandı.

Backround: In our study; it was aimed to investigate the relationship between horizontal adduction muscle strength and pulmonary functions and diaphragm muscle activity, especially with pulmonary function test results, in the less studied geriatric patients with and without ILD.
Keywords: Akciğer hastalıkları; Fizyoterapi ve rehabilitasyon; Hastalıklar; Horizontal Adduction; Horizontal Addüksiyon; İAH; PFT; Rehabilitasyon; SFT ILD