Elektronik bankacılık ve ekonomik gelişmişlik arasında etkileşim : Azerbaycan örneği - Mammadli, Rovshan (My University, 2013)
Tez Özeti Elektronik Bankacılık ve Ekonomik Gelişmişlik arasındaki etkileşiminin incelendiği çalışmada Azerbaycan örnek ülke olarak değerlendirilmiştir. Çalışmanın ilk bölümünde e-bankacılık ve ekonomik gelişmişlik ile ilgili kavramsal çerçeve incelenmiştir. Çalışmanın ikinci bölümünde dünyada e-bankacılık ve ekonomik gelişmişlik ilgili çalışmalar ve uygulana yasal düzenlemelerin literatür taraması yapılarak detaylı inceleme gerçekleştirilmiştir. Çalışmanın üçüncü bölümünde Azerbaycan e-bankacılık ürün ve hizmetleri ilgili gelişmeler ve gelinen son durum dünyada bu alandaki gelinen son durum ile kıyaslanarak detaylı incelemesi gerçekleştirilmiştir. Çalışmanın son bölümü olan dördüncü bölümde Azerbaycan’ın e-bankacılık ile ekonomik gelişmişlik göstergelerini kapsayan verileri analiz edilerek bunlar arasındaki etkileşim düzeyi incelenmiştir. Araştırmada Panel veri modellerine Granger nedensellik testi uygulanarak çıkan sonucun yorumlanması yapılmıştır. Araştırmanın sonucu değerlendirilerek çalışmanın sonucu olarak e-bankacılığın geliştirilmesi için öneriler sunulmuştur. Thesis

Azerbaijan was choosen as sample country in the thesis in which interaction between electronic banking and economic growth analysed. İn the first par of study the conceptual framework on e-banking and economic growth was examined. In the second part of the study detailed literature review of papers and legal regulations that are implemented in the world about economic development and e-banking was conducted. In the third part of the study, developments and the current situation about e-banking products and services in Azerbaijan were examinetd. The comparison of the current situation in e-banking between Azerbaijan and the world were carried out. In the fourth section, database of e-banking and economic growth indicators were carried out by using Panel Granger casuality test. The integration level between e-banking and economic growth was analysed. As noted before Panel Granger casuality test used for analysis. After evaluating the results of research proposals were given to the government of Azerbaijan Republic for development of e-banking channels and services.
Keywords: Azerbaycan; Bankalar ve Bankacılık; Bilgi Teknolojileri; Elektronik Bankacılık; Yasa ve Yasama