Gelişmiş Ülkelerde Ekonominin Geliştirilmesine Yönelik Gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm Uygulamaları - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Kentsel dönüşüm ilk olarak Sanayi Devrimini yaşayan ülkelerde bir ihtiyaç haline gelmiştir. Dolayısıyla sanayileşmeye bağlı gelişen ülkelerde, kentsel dönüşüm uygulaması önemli bir kente müdahale aracı olarak işlev görmüştür. Zaman içerisinde kentsel dönüşümün uygulanışında farklıpolitika ve yöntemler ortaya çıkmış olsa da bu temel politikaları ve uygulama yöntemlerini gelişmişülkeler üzerinden incelemek mümkündür. Konuyla ilgili olarak bu makalede, gelişmiş ülkelerdeekonominin geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen bazı kentsel dönüşüm uygulamaları incelenmektedir. Bu kapsamda İngiltere, Almanya, Fransa, Amerika Birleşik Devletleri, Japonya ve Avusturalya örnekleri üzerinden; ekonomik yönden kente katkı sunması amacıyla gerçekleştirilen bazı uygulamalar derlenmişlerdir. Örneklemi oluşturan bu ülkelerde, ekonominin geliştirilmesineyönelik gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarına bakıldığında, artık kentsel dönüşümünsadece eski yapıları yenilemek amaçlı kullanılmadığı, ekonomik temellerde kentleri geleceğe taşımak için de kullanıldığı görülmektedir. Diğer bir deyişle kentsel dönüşüm uygulaması artık kentlerin gelecek vizyonlarını belirleyen önemli bir araç olarak işlev görmektedir. Bu kapsamda gelişmiş ülkelerde ekonominin geliştirilmesi amacıyla oldukça büyük yatırımlarla kentsel dönüşüm çalışmaları yapıldığı, bu çalışmalarda özel sektörün güçlendirilmesinin amaçlandığı; böylece hem kent ölçeğinde (mikro) hem de ulusal ölçekte (makro) ekonomik bir değer yaratıldığı görülmektedir.

Urban transformation first became a need in countries that have experienced the Industrial Revolution. Therefore, the application of urban transformation is seen as an important intervention tool for cities in the developed countries due to industrialization. Although different policies and methods have emerged over time in the application of urban transformation. But it is possible to examine these basic policies and implementation methods through developed countries. As regards the issue, this article examines some urban transformation applications which aim the development of economy in developed countries. In this context, through examples of England, Germany, France, United States, Japan and Australia; some projects compiled for this purpose. When we look at the urban transformation projects which are implemented to improve the economy at these countries, it is seen that the urban transformation is now used not only for the purpose of renewing old buildings, but also for taking cities to the future on economic bases. In other words, the application of urban transformation is an important tool to determine the future visions of cities. In this context, urban transformation has been carried out with considerable investments for the development_x000D_ of economies in developed countries. Also it is aimed to strengthen the private sector in these works. Thus, it is aimed to creating an economic value both at the urban scale (micro) and at the national scale (macro).
Implementation of Urban Transformation Projects for the Development of Economy in Developed Countries