Performans değerlemenin ücret yönetimindeki önemi - Karahasanoğlu, Pelin (My University, 2007)
Belirli bir görev ve iş tanımı çerçevesinde, bireyin bu iş ve görev tanımını ne düzeyde gerçekleştirdiğinin belirlenmesi çabası olarak değerleyen sistem olan performans değerleme insan kaynakları yönetiminin en önemli fonksiyonlarından birisi olmaktadır. Çalışanların harcadığı emeğin karşılığı olarak alınan para ücret düşünüldüğünde, harcanan emek ile ücretin arasındaki ilişkinin önemi ortaya çıkmaktadır. Bu emeğin değerlendirmesi gerekmekte ve kazanılan değere karşılık ücrette bir farklılık yaratılması gerekmektedir. Bu da performans değerleme sonuçlarının ücret sistemindeki yerinin ölçülmesi gerekliliğini öne plana çıkarmaktadır. İşletme yönünden çalışanlardan en yüksek verimi alabilmek, çalışanlar yönünden de çalıştığı işyerinden mutlu olabilmesini sağlayabilmek için ücretin performans değerlemedeki önemini ele alan bir çalışma yapılarak bu alandaki olumlu ve olumsuz yanlar tespit edilmiştir.

Performance assessment is one of the most important functions of human resources management which is a system evaluating how the individual realizes his/ her duty and job definition which is described beforehand in a certain frame. When the money/ compensation paid to the employees against their labour is considered, the importance of the relation between the labour and the compensation comes out. It is needed to evaluate this labour and a difference must be brought against the added values. This prioritizes the necessity of measuring the site of the performance assessment results in the salary system. A study has been made on receiving the utmost productivity from the employees for the benefit of employer; and being satisfied from their employers for the benefit of employees to determine the positive and negative sides of this field.
Keywords: Perfomans Değerleme; Ücret Yönetimi