Meslek Lisesi Öğrencilerinin İş Sağlığı ve Güvenliği Hakkındaki Tutumları - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Genç işçilerin kaza geçirme oranlarının diğer yaş guruplarındaki işçilere göre daha çok olduğu bilinmektedir. Bu yüzden ilerikiyıllarda birer genç işçi olarak çalışma hayatına katılacak meslek lisesi öğrencilerine iş sağlığı ve güvenliği (İSG) eğitimi vermekbüyük önem arz etmektedir. Yapılan bu çalışmada Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyan 10.ve 11. sınıf öğrencilerinin iş sağlığı ve güvenliği hakkında genel bilgi düzeyleri ölçülmeye çalışılmıştır. Bunun için anketçalışması yapılmış ve sonuçları incelenerek değerlendirilmiştir.Daha önce yayımlanmış bir çalışmadan yararlanılarak hazırlanan 15 sorudan oluşan bir anket, meslek lisesindeki 10. ve 11.sınıflardaki 216 öğrenciye uygulanmıştır. Anketin istatiksel güvenirliği için belirli sayıdaki öğrenci grubuna değişik zamanlardaiki kez uygulanmış ve çıkan sonuçların birbirine %97 oranına yakın olduğu görülmüştür ( Test- tekrar test yöntemi). Buçalışmanın sonucunda; öğrencilerin bazı eksiklikleri olmakla birlikte, genel İSG kurallarını öğrendikleri ve çalışırken bukurallara uydukları görülmüştür.

It is known that the rate of accident among young workers is higher than that of workers in other age groups. Therefore, it is_x000D_ very important to provide occupational health and safety(OHS) education to vocational high school students who will_x000D_ participate in working life as young workers in the following years. In this study, it was aimed to measure the general knowledge_x000D_ levels of occupational health and safety of 10th and 11th grade students in Fethiye Mustafa Kemal Vocational and Technical_x000D_ Anatolian High School. For this purpose, a survey was conducted and the results were examined and evaluated._x000D_ A questionnaire consisting of 15 questions prepared by using a previously published study was applied to 216 students in_x000D_ Grades 10 and 11 in vocational high school. For the statistical reliability of the questionnaire, it was applied twice to a certain_x000D_ number of students at different times and the results were close to 97% (Test-retest method). As a result of this study; although_x000D_ the students have some deficiencies, it is seen that they have learned the general OHS rules and obeyed these rules while_x000D_ working.
The Attitudes of Vocational High School Students on Occupational Health and Safety