Cumhuriyet Nasıl Savunulur? - DOSTER, HÜSEYİN BARIŞ (Halk Kitabevi, 2022)
Atatürk\"ün, \"Cumhuriyet; bilhassa kimsesizlerin kimsesidir\" şeklinde nitelediği Cumhuriyet; ulusal bilinçle, Türkiye\"nin bağımsızlığı, bütünlüğü, egemenliği ve siyasal birliğine toz kondurmayan politikalarla savunulur.Laikliğe kararlılıkla sahip çıkılarak savunulur. Emperyalizme karşı mücadeleyle savunulur. Hukuk devletiyle, yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığıyla, hukukun üstünlüğüyle, kuvvetler ayrılığıyla savunulur.Eğitim ve sağlıkta devletçi, toplumcu politikalarla savunulur. Üretim ekonomisiyle, planlamayla, kamucu – halkçı iktisat politikalarıyla savunulur.Akıl ve bilimi önceleyerek savunulur. Aydınlanma değerlerine, çağdaşlığa sahip çıkarak savunulur. Ehliyete, liyakate değer vererek savunulur. Örgütlü emekle savunulur. Kadın – erkek eşitliğiyle savunulur.
Keywords: Sosyal ve Beşeri Bilimler; Tarih; Türkiye Cumhuriyeti Tarihi; Siyaset Bilimi; Uluslararası İlişkiler; Siyasi Tarih; Social Sciences and Humanities; History; History of Turkish Republic; Political Science; International Relations; Political/Diplamatic History; Sanat ve Beşeri Bilimler (AHCI); Sosyal Bilimler (SOC); Sanat ve Beşeri Bilimler; Sosyal Bilimler Genel; TARİH; ULUSLARARASI İLİŞKİLER; SİYASET BİLİMİ; Arts & Humanities (AHCI); Social Sciences (SOC); ARTS & HUMANITIES; SOCIAL SCIENCES, GENERAL; HISTORY; INTERNATIONAL RELATIONS; POLITICAL SCIENCE; Political Science and International Relations; Social Sciences & Humanities