Dijital çağda uzman gazetecilik 2 - BAYRAKCI, SERKAN; ÖZAY, SEÇİL (Çizgi Kitabevi Yayınları, 2022)
Dijital Çağda Uzman Gazetecilik, yeni iletişim teknolojilerinin gazetecilik pratikleri üzerine etkisiyle bir ihtiyaç olarak ortaya çıkmıştır. Elinizde bulunan iki ciltten oluşan kitabın bölümleri, bu ihtiyaca cevap verebilmek amacıyla titizlikle oluşturulmuştur. Dolayısıyla bu eser, medya ve gazetecilik çalışmalarıyla dijital iletişimi birleştirmektedir.Bu kitap; kültür sanat, yerel, uluslararası ve savaş gibi geleneksel gazetecilik alanlarının yanı sıra dijitalleşmenin ve yeni iletişim teknolojilerinin ortaya çıkardığı internet ve yapay zekâ gazeteciliği gibi alanları da kapsamaktadır. Ayrıca bu eserde, medya şirketlerinin Metaverse\"e yaptıkları yatırımlar ve Metaverse kullanıcı sayısındaki artışla birlikte bu ortamların kendi gündemini ve haber akışını oluşturan yeni bir gazetecilik türü olarak önerilen Metamedya gazeteciliğine de yer verilmiştir.Bu iki ciltlik eser, gazetecilik uzmanlık alanlarıyla ilgili temel bir başvuru kaynağı niteliğindedir. Çalışma, iletişim alanındaki akademisyenler, öğrenciler ve medya profesyonellerine dijital çağda gazetecilik uzmanlık alanları konusunda katkı sağlayacaktır.
Keywords: Sosyal ve Beşeri Bilimler; Kitle İletişimi ve Araçları; İletişim Bilimleri; Medya ve İletişim Sistemleri; Gazetecilik; Social Sciences and Humanities; Mass Communications and Mass Media; Communication Sciences; Media 6 Communication Systems; Journalism; Sosyal Bilimler (SOC); Sosyal Bilimler Genel; İLETİŞİM; Social Sciences (SOC); SOCIAL SCIENCES, GENERAL; COMMUNICATION; İletişim; Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler; Communication; Social Sciences & Humanities