COĞRAFYA DERS KİTAPLARINDA HAZIRLIK ÇALIŞMALARININ TEMEL ÖZELLİKLERİ - (:unkn) unknown (My University, 2016)
Kazanımın düzenlemesi süresinde başta kazanıma iyi bir başlık konulmasından sonra, onu takip eden iyi bir hazırlık çalışmasıyla başlamak çok önemlidir. Çünkü hazırlık çalışması bir nevi kazanımın hangi tarzda gideceğinin işaretini vermektedir. Hazırlık çalışması;kazanımın giriş kısımlarından birinioluşturması, kazanımda öğrencinin ilk karşısına çıkan kısmı olması, kazanımın hangi bilgileri kapsayacağı ve neleri daha ön planda tutacağını göstermesinden dolayı son derece dikkatli hazırlanması gerekmektedir. Bu yönüyle hazırlık çalışmalarının belirli nitelikte olması şarttır. Hazırlık çalışmalarından beklenen özelliklere kısaca bakacak olursak; öğrencileri motive etmeli, yeni şeyler öğrenmeye istek uyandırmalı, düşündürmeli, dersin devamını takip etmede heyecanlandırmalı, eski bilgileriharekete geçirmeli, soru sormaya ve ders süresince bu sorulara cevap aramaya sevk etmelidir.

While organizing the educational attainment it is significant to have a good title for the educational attainment and to do preparatory work because preparatory work indicates how to precede the attainment. Preparatory work that forms the introduction that students meet firstly, should be prepared carefully because it shows what sort of knowledge will be covered and what points prioritised. In this respect preparatory works must contain a certain character.Preparatory works should have briefly; motivate students, arouse them to learn new things, make them think, make them excite to pursue the lesson, activate their old knowledge, lead to asking questions and search for the answers for these questions.
Basic Features of Preparatory Activities in Geography Textbooks
Keywords: Coğrafya