A UNIVERSITY HOSPITAL PRACTISE: IS THERE ANYRELATIONSHIP BETWEEN WORKPLACE SAFETY AND PATIENTSAFETY? - (:unkn) unknown (My University, 2017)
Bu çalışma hastane çalışanlarının iş güvenliği ve hasta güvenliği algıları arasındaki ilişkiyi araştırmaktadır. Bulgular iş güvenliği azalırken meslek kazaları ve hastalıklarının arttığı yönündedir. Bu durum olumsuz sonuçlara yol açabilir. Ayrıca hasta güvenliği, hastanelerde verilen sağlık hizmetinin kalitesini etkileyen en önemli faktörlerden birisidir. Bu çalışmada Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde Hayes'in iş güvenliği ölçeği test edilmiştir. Bulgulara göre hasta güvenliği ve iş güvenliği boyutları arasında istatistiki olarak anlamlı ilişki tespit edilmiştir. Ayrıca hasta güvenliği ve denetimci güvenliği (0,250), iş güvenliği (0,216), iş güvenliği politikaları (0,238), güvenli çalışma ortamı (0,299), ve iş güvenliğini iyileştirme (0,313) arasında istatistiki olarak anlamlı pozitif ilişki tespit edilmiştir. Diğer bir ifade ile hasta                                                             1 Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri MYO, yunustas@kocaeli.edu.tr 2 Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, atakpinar@kocaeli.edu.tr 3 Yrd. Doç .Dr., Marmara Üniversitesi, İşletme Fakültesi, ihsanyigit@marmara.edu.tr  güvenliği arttıkça denetimci güvenliği, iş güvenliği, iş güvenliği politikaları, güvenli çalışma ortamı ve iş güvenliğini iyileştirme artmaktadır.

This study investigates the relationship between workplace safety perceptions and patient safety perceptions of hospital staff . Along with job safety decrease, occupational accidents, occupational diseases increase and this may lead to detrimental consequences. Besides, Patient safety is one of the most important factors affecting the quality of health care provided in hospitals. In this study, a survey study containing Hayes' workplace safety scale and generally consisting of statements that measure the perception of patient safety was conducted to the employees of Research and Application Hospital of Kocaeli University. it is found out that there are statistically significant relationship between patient safety the workplace job safety dimensions. It is also revealed that Patient Safety has statistically significant positive relationship among Supervisor Safety (0,250), job Safety (0,216), job Safety Policies (0,283), Safe Work Environment (0,299) and Improving Job Safety (0,313), respectively. In other words, as the supervisor safety, job safety, job safety policies, safe work environment and improving job safety increase perceptions of patient safety in hospitals increase as well.
İŞ GÜVENLİĞİ İLE HASTA GÜVENLİĞİ ARASINDA İLİŞKİ VAR MI?: BİR ÜNİVERSİTE HASTANESİ UYGULAMASI
Keywords: İşletme Finans; İşletme