Anonim şirketlerde birleşme, denetim süreçleri ve bir uygulama - Korkmaz, Özlem (My University, 2019)
Çeşitli amaçları gerçekleştirmek için bir şirketin bir ya da daha fazla şirketi bünyesine katmasını ifade eden şirket birleşmeleri, günümüz şirketlerinin en sık başvurduğu büyüme şeklidir. Hem devralan, hem de devrolunan şirkete bir çok açıdan fayda sağlayan şirket birleşmeleri, belirli kurallar çerçevesinde yürütülmektedir. Şirket birleşmeleri ile ilgili düzenlemeler hem Türk Ticret Kanunu, hem Uluslararası Muhasebe Standartları, hem de diğer yasal düzenlemelerde ele alınmıştır. Çalışmada biri halka açık olmak üzere iki anonim şirketin birleşmeleri ve bu birleşme işlemi ile ilgili denetim faaliyetlerine yer verilmiş, hem teorik hem de uygulamada birleşme ile ilgili yapılması gerekenler detaylı olarak açıklanmıştır.

MERGER OF THE STOCK COMPANIES, AUDIT PROCESSES AND AN IMPLEMENT Mergers, which mean that a company incorporates one or more companies to realize a variety of purposes, is the most common form of growth applied that today's enterprises. The mergers and acquisitions of companies that benefit from many aspects are carried out within the framework of certain rules. The regulations related to mergers and acquisitions are explained the Turkish Commercial Code, the International Accounting Standards and other legal regulations. In this study, the merger of two joint-stock companies, one of which is public, and the audit activities related to this merger process are included, what has to be done in connection with both theoretical and practical aspects is explained in detail.
Keywords: Anonim Şirket; Anonim şirketler; Auditing of Mergers; Birleşme İşleminin Denetimi Stock Companies; Business; İşletme; Mergers; Stock companies; Şirket Birleşmeleri